Bereken je prijs

Afmetingen

Alle standaard koepelmaten en opstandmaten worden aangegeven in dagmaten (A-maat).

 

Maat bepalen van de lichtkoepel:

In geval U een koepel en opstand wenst aan te kopen: B-maat (dak opening) meten.

In geval U een koepel wenst te vervangen, en de opstand behouden blijft: A-maat (dagmaat) meten.

Type wand

 

Enkelwandige koepel

Een enkelwandige koepel bestaat uit 1 koepelschaal. Alles is dusdanig op elkaar afgestemd dat water en winddichtheid verzekerd zijn. Meer licht inval in bijvoorbeeld uw carport, niet gesloten uitbouw: een enkelwandige lichtkoepel is ideaal.

Dubbelwandige koepel

Een dubbelwandige koepel bestaat uit 2 koepelschalen met een spouw ertussen voor een optimale isolatie. Alles is zodanig op elkaar afgestemd dat de water en winddichtheid verzekerd kunnen worden.

Materiaal

 

Gegoten Acrylaat

Al onze lichtkoepels worden gefabriceerd met gegoten acrylaat (thermo-elastisch). Dit PMMA wordt gefabriceerd tussen speciale glasplaten, waarbij door het polymerisatieproces een SPANNINGSVRIJ product wordt afgeleverd. De voordelen hiervan zijn : 10 tallen jaren heldere doorzichtige en duurzame lichtkoepel.

Polycarbonaat (pantserkoepel)

De pantserkoepel heeft een buitenschaal van polycarbonaat. Polycarbonaat is slagvast en zeer transparant. Inbraakbeveiliging: de slagvastheid van polycarbonaat is 250 maal hoger dan glas. Vandaar de naam pantserkoepel. Al onze lichtkoepels worden met antidiefstal bevestigingsmaterialen geleverd.

Lichtdoorlaatbaarheid

 

Helder

Een heldere lichtkoepel is net zo doorzichtig als glas.

Opaal

Een opaal gekleurde lichtkoepel is melkwit en tempert het zonlicht.

Opstand materiaal

 

PVC opstanden

De opstand vormt een perfect waterdichte overgang tussen dakconstructie en koepel.

PVC-opstanden worden vervaardigd van hoog slagvast wit PVC volgens een sterk gemechaniseerde productiemethode, waarbij een mooie en strakke vormgeving wordt verwezenlijkt.

Polyester opstanden

De glasvezelversterkte polyester opstanden worden veelal gebruikt bij ronde koepels (polyester is perfect te gieten in eender welk een vorm), maar zijn ook leverbaar vierkant en rechthoekig in 90 verschillende matenMogelijkheid voor galvanise opstand
Prijs op aanvraag.