Lichtkoepels & opstanden

Lichtkoepel

Bij Lichtkoepelexpert kan u ook alleen een lichtkoepel bestellen zonder opstand. Zowel een enkelwandige, dubbelwandige en 3-wandige lichtkoepel conform CE-normering.

Onze lichtkoepels bestaan uit hoogwaardig gegoten polymethymethacrylaat (PMMA) en polycarbonaat, in heldere of opaal (zonwerende) uitvoering.

Lichtkoepelexpert kiest voor gegoten acrylaat (thermo-elastisch) wordt gefabriceerd tussen speciale glasplaten, waarbij door het polymerisatieproces een spanningsvrij product wordt afgeleverd waardoor de lichtkoepel zijn sterkte alsook zijn helderheid veel langer bewaard blijven.
Lichtkoepelexpert® lichtkoepel inclusief antidiefstal bevestigingsmateriaal

Dit staat in schril contrast met geëxtrudeerd acrylaat (thermoplastisch), dat wordt gefabriceerd tussen rolwalsen, waardoor het materiaal sneller afkoelt en daardoor innerlijke spanningen teweeg brengt. Deze innerlijke spanningen zullen na verloop van tijd ervoor zorgen dat de koepel aan doorzichtigheid en sterkte verliest en hierdoor minder duurzaam is.

Lichtkoepel met opstand

Lichtkoepelexpert® lichtkoepel op een
Lichtkoepelexpert ® opstand

De opstand vormt een perfect waterdichte overgang tussen dakconstructie en koepel.

De Lichtkoepelexpert opstand kan – naargelang zijn functie – uit PVC, polyester of metaal (galvanisé) worden vervaardigd.

 

PVC opstanden

Lichtkoepelexpert opstanden worden vervaardigd van hoog slagvast wit PVC volgens een sterk gemechaniseerde productiemethode, waarbij een mooie en strakke vormgeving wordt verwezenlijkt.

De schuine zijden waarborgen een optimaal lichtrendement en geven een betere aansluiting met de dakbedekking.
De buitenzijde van de opstand is geribd om een goede plakvastheid te verzekeren.

De 3-wandig geïsoleerde Lichtkoepelexpert PVC-opstand (K-waarde van 2.4 Kcal/m²h°c) wordt, zoals deLichtkoepelexpert lichtkoepels, aangeboden in 110 verschillende maten.

De Lichtkoepelexpert PVC-opstand is verkrijgbaar in een hoogte van 15 cm, hetgeen ruimschoots voldoende is om een waterdichte bevestiging van de lichtkoepel op de opstand te waarborgen. De Lichtkoepelexpert PVC-opstanden zijn esthetisch in aanzicht en zijn onderhoudsvrij.
Lichtkoepelexpert® PVC opstand

Metalen opstanden

Lichtkoepelexpert metalen opstanden worden vervaardigd uit staalplaat met aan de buitenzijden een isolatielaag. In tegenstelling tot Lichtkoepelexpert PVC opstanden en Lichtkoepelexpert polyester opstanden zijn de Lichtkoepelexpert metalen opstanden RECHT. Dit wil zeggen dat de dagmaat gelijk is aan de dak opening.

Evenals de PVC- en polyester-opstanden zijn ook de metalen opstanden verkrijgbaar in veel verschillende maten. Elke hoogte is op aanvraag leverbaar (15 cm, 20 cm, 25 cm, 30 cm, 40 cm en 50 cm).

Polyester opstanden

Lichtkoepelexpert® polyester opstand

De glasvezelversterkte Lichtkoepelexpert polyesteropstanden worden veelal gebruikt bij ronde koepels (polyester is perfect te gieten in eender welk een vorm), maar zijn ook leverbaar vierkant en rechthoekig in 90 verschillende maten.

De hoogte van een Lichtkoepelexpert polyester opstand kan variëren van 15 cm, 30 cm tot 50 cm.

Boven en onderaan de Lichtkoepelexpert polyester opstand is er een flens voorzien voor de bevestiging enerzijds op de dakconstructie en anderzijds aan de koepel.